Multiplank, Combi plank, Duo Plank. Even voorstellen

De Multiplank, maar ook de combi- en Duoplank zijn de toppers van tegenwoordig     De Duoplank, maar ook de Multiplank zijn super populair.

De Multiplank, de Combiplank en de Duoplank.      Multiplank voordelen

We schaven deze multiplanken in eigen beheer en dat scheelt best wel veel en dan ook nog eens eigen import. Al zo'n solide multiplank voor 37.95 per m2. Multiplanken en Duoplanken werken nauwelijks of helemaal niet, of het mag wel extreem nat zijn. Ze zijn dus overal inzetbaar. En ze zijn voorzien van een massieve eiken toplaag van Frans of europees eiken. Lamelplanken worden verkocht onder de namen Multi parketplank, Combi-plank en Duo decoplank.

Is verlijmen mogelijk? Is vloerverwarming OK? Is de uitstraling goed?
Jazeker zo'n plank met als ondergrond een kruislings verlijmde berkenlaag kan zondermeer verlijmd worden. Deze Multi lamelplanken zullen door deze verlijming nog vaster liggen en is daardoor ook muisstil. Goed idee date verlijmen.
De Duoplanken zijn razend populair in combinatie met vloerverwarming. Ze zijn hier gewoon voor gemaakt en de warmtedoorlaat is ook erg positief. Niet de dikste plank nemen, 16mm dik is heel goed te goed. Topplank.
Een Combiplank met een massief eiken toplaag wordt rechtstandig gezaagd uit een massieve moederplank en heft derhalve precies dezelfde optiek als een dikke eiken plank. De toplagen hebben ook noestjes. 

Deze planken met eiken toplaag zijn helemaal klaar voor de toekomst. Ze zijn multifunctioneel en voelen zich heel goed thuis op vloerverwarming. Ze kunnen zowel vast- als ook zwevend gelegd worden. Wil je eens een fair geprijsde offerte ontvangen? klik dan links op de oranje banner.
 
Multiplank in visgraat uitvoering. Een Multiplank werkingsvrij.

 

In visgraat is de Duoplank onweerstaanbaar.                Ga hier naar de voordelen van de Duoplank

Sinds kort is de multiplank ook klaar gestoomd om als Visgraat te dienen. Een groot scucces, want nog nooit lag een visgraatparket zo strak en bewegingsloos. Natuurlijk is een visgraat parket wat duurder dan een brede plank, maar dat mag ook, want je haalt natuurlijk wel een super exclusieve vloer in huis. Vraag  maar eens om wat meer info en dan kun je meteen vragen wat zo'n multigarantplank visgraat gaat kosten. En vergeet niet dat zo'n multiplank is voorzien van een massief eiken toplaag. Wil je eerst eens een aantrekkelijke maar vrijblijvende offerte ontvangen? klik dan links op de oranje banner.

De Multiplank of Duoplank zijn werkelijk dé uitkomst voor alle soorten van vloerverwarming. Werking is nagenoeg uitgesloten. Met een multiplank op de vloer ga je de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Multi plank houten vloeren. Maar ook de Duoplank
Duoplank opgebouwd uit berkenhout.

De onderlaag van de Multi garant plank is opgebouwd uit dunne laagjes berken-triplex, die onderling kruislings verlijmd zijn op deze multiplanken. Berkenhout is voor de Multiplank de meest geschikte houtsoort, omdat deze houtsoort nauwelijks krimpt of uitzet. De kruislingse verlijming zorgt voor extra stabiliteit bij deze multi plank.  Maar het verdient natuurlijk altijd de voorkeur om de luchtvochtigheid in je huis te meten.                                                                                                                                                                                                                                                         Multiplank is ook lamelparket

Een Berken houten drager is technisch Top.

Op de berken houten onderlaag van deze multi- of duoplanken wordt vervolgens een massief eiken toplaag verlijmd. De multiplank wordt daarna is z’n geheel enkele uren geperst tot een gerede multiplank.
Pas hierna gaat deze nog ongeschaafde plank naar de schaverij. Daar worden de multiplanken pas van veer en groef voorzien. De Multi-duoplank is nu ook een massieve houten vloer geworden en de optiek van multiplanken is gelijk aan die van de massieve
houten vloeren.



Multiplank, Duoplank, Combiplank. 3 namen voor lamelplanken
Een multi lamelplank en  een dup deco plank liggen onbeweeglijk en heel erg geschikt voor vloerverwarming.

De toplaag op de multi plank kan verschillend van dikte zijn. 

De toplaag van een multi lamelplank heeft een dikte van 2 t/m 6 mm. Ook de totale dikte van de multi plank kan verschillen, De Vloerderij levert de multiplank in vier verschillende diktes: 10mm, 12, 16 en 20mm. Multiplanken kunnen zowel zwevend als verlijmd gemonteerd worden. Een dunnere multi- of duo decoplank kan zwevend, doch ook verlijmd worden.

De meeste lamel soorten met diktes van 10cm zijn naar onze mening alleen geschikt voor slaapkamers.
   


Multiplank of Duoplank. beide met een geweldige massieve eiken toplaag

Het bewerken van de Duo- en Multi garant planken.

Een multi lamel garant plank kan zonder problemen ook verouderd en gerookt worden. Het onderscheid tussen massieve houten vloeren en lamelplanken vloeren is dan niet te zien. Vraag ons om technisch advies over de multi plank, welke soort massieve plank het meest geschikt voor jou is.
 
De Multiplank of ook wel de Duoplank zijn stabiele planken

Super strakke moderne planken zijn populair.

Hier boven zie je wel een hele nette multiplank, officieel lamelplank genoemd glad geschaafd en praktisch noestvrij. Deze houten vloer is bewerkt met een witte olie, die de vloer een moderne uitstraling geeft. Je ziet hier ook, dat een eiken vloer niet per saldo bruin hoeft te zijn, de wat modernere tinten zijn ook erg geliefd, denk hierbij ook eens aan de grijstinten en zelfs de smoke uitvoeringen. Informeer eens.

De genoemde lamelplank prijzen gelden voor onbehandelde planken, dus onbewerkt, voor bewerkingen zoals verouderen, olieen of roken gelden opslagen. Want al deze bewerkingen zijn mogelijk met deze onwrikbare houten vloeren. Ze zijn dan ook niet van massief eiken vloeren te onderscheiden. Deze gelaagde planken zijn aan alle kanten gewild, maar dat neemt niet weg, dat de massieve eiken planken nog steeds niet weg te denken zijn, maar toch moeten we altijd rekening houden met de kans op werking.
De multi werkingsvrije planken doen dit vrijwel niet. Kijk ook maar eens naar massieve planken.