Wat is lamelparket. Meerlaags parket voor Vloerverwarming

Lamelparket. Wat is dat. Ook wel samengesteld parket genoemd.

Het is een type houten vloer dat bestaat uit verschillende lagen hout die op elkaar zijn gelijmd om een duurzame en aantrekkelijke vloerbedekking te creëren. Hier is een algemeen overzicht van het productieproces van lamelparket: De Vloerderij kan deze lamelplanken zeer vakkundig schuren. En dit met in achtneming van de doorgaans vrij dunne toplaag.

Selectie van grondstoffen:

Het proces begint met de selectie van hoogwaardig hout. Meestal worden hardhoutsoorten zoals eiken, esdoorn, kersen of noten gebruikt vanwege hun duurzaamheid en esthetische eigenschappen. Het hout moet zorgvuldig worden gedroogd om het vochtgehalte te verminderen en kromtrekken te voorkomen.

Zagen en schaven:

Het geselecteerde hout wordt gezaagd en geschaafd tot dunne planken van gelijke dikte. Deze planken worden later de toplaag van het lamelparket.

Opruwen en profileren:

De planken worden machinaal bewerkt om de gewenste profilering en textuur te verkrijgen. Dit kan variëren van gladde tot geborstelde of gezaagde afwerkingen, afhankelijk van het gewenste eindresultaat.

Wat is lamelparket? Dat laat de Vloerderij zien in de drie showrooms

Lijmen van de lagen:

Nu begint het proces vde lagen:an het opbouwen van de lamellen (dunne lagen hout). Meestal bestaat lamelparket uit drie lagen: de toplaag, de tussenlaag en de onderlaag. De toplaag is het zichtbare deel van de vloer, terwijl de tussenlaag en onderlaag vaak uit berkenmultiplex of andere houtsoorten bestaan. Deze lagen worden met lijm samengevoegd en onder druk gezet om een sterke binding te creëren. Wat is lamelparket. We kunnen nog even doorgaan.

Frezen en snijden:

Na het lijmen worden de lamellen in de gewenste afmetingen gesneden en gefreesd om de juiste tand-en-groefverbindingen te creëren. Deze verbindingen zorgen ervoor dat de vloerdelen stevig in elkaar passen bij de installatie.

Schuren en afwerken:       Dit doen wij ook i.s.w.m Vloervast

De lamelparketdelen worden geschuurd om een glad oppervlak te verkrijgen en eventuele onvolkomenheden te verwijderen. Daarna worden ze afgewerkt met een beschermende lak, olie of was om de vloer te beschermen tegen slijtage en vocht.

Kwaliteitscontrole:

Voordat de lamelparketdelen worden verpakt en op de markt gebracht, ondergaan ze een grondige kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de specificaties en normen voor duurzaamheid en esthetiek.

Verpakken en distribueren:

Ten slotte worden de afgewerkte lamelparketdelen verpakt en klaargemaakt voor distributie naar winkels en klanten.

Bij de installatie van lamelparket wordt meestal gebruikgemaakt van zwevende vloersystemen, waarbij de planken niet aan de ondervloer worden vastgelijmd, maar eerder in elkaar worden geklikt met behulp van de tand-en-groefverbindingen. Dit maakt installatie relatief eenvoudig en biedt flexibiliteit bij het verplaatsen of vervangen van de vloer in de toekomst. Wat is ;lamelparket. Deze vraag is al wel beantwoord. Nog vragen? Neem gerust contact op.